Psykologi

Poker har mange aspekter, og psykologi er en viktig del. Et psykologisk overtak på motspiller(e) kan gjøre at du vinner potter uten å ha best hånd.

Følelser som usikkerhet, sinne, pessimisme og overdreven optimisme hører ikke hjemme på et pokerbord. Du må aldri bli sint på en spiller som hadde flaks mot deg en gang, for så være «på hugget» etter å ta ham/hun ved første anledning. Du bør unngå tanker som: «uansett hva jeg får, så taper jeg jo», eller «jeg kjører på! Det går sikkert greit».

Du bør være opplagt, fokusert og tålmodig. Får du en badbeat, ikke la den påvirke deg. Får du dårlige hender, ikke bli utålmodig og frustrert, for så å kjøre på med kort du ellers aldri ville spilt. Når du får gode kort, spill med selvsikkerhet. Ikke nøl hvis du føler deg sikker på at du sitter best.

Sitter en motspiller og raiser deg gjentatte ganger, ikke bli opphengt i det og tenk: «Han må jeg ta» eller «Hevn!». Vent til du sitter med kort du mener du kan slå ham/hun med, og «kjør» ham/hun hardt! Jeg har selv blitt frastjålet små potter fra samme spiller gjentatte ganger, for så å vente på riktig hånd/tidspunkt. Det hele ender som regel med at han/hun forlater turneringen med halen mellom bena 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *